Recepty
>
Bylinkový kapr s hlívou v alobalu

Bylinkový kapr s hlívou v alobalu

Bylinkový kapr s hlívou pečený v alobalu je jemné a šťavnaté jídlo, které spojuje chuť čerstvých bylinek a hub s delikátním masem kapra. Ideální pro lehkou a voňavou večeři.

Nákupní seznam

Seznam ingrediencí odpovídá cca na 4 běžné porce.
  • 800 g porcovaného kapra
  • citrónová šťáva
  • drcený kmín
  • petrželka
  • kopr
  • pažitka
  • 100 g másla
  • 100 g hlívy
  • cibule
  • sůl

Postup

Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a okmínujeme. Připravíme si 4 čtverce alobalu (pro každou porci jeden), které vymažeme trochou másla. Petrželku, kopr a pažitku nasekáme nadrobno a utřeme se změklým zbylým máslem. Na střed každého alobalu položíme hlívu rozebranou na jednotlivé plodnice, na ně položíme porce kapra, které jsme z obou stran potřeli bylinkovým máslem, a poklademe cibulí nakrájenou na měsíčky. Alobal pečlivě zavřeme. Položíme na plech a dáme na 30 minut péci do trouby předehřáté na 180 °C.

Další recepty

Bylinkový kapr s hlívou v alobalu

Kapr na rozmarýnu

Kapr po toskánsku

Kapr s mátovou omáčkou

Kapří hranolky s listovým salátem

Ještě nemáte objednávku své ryby? Stačí jen pár kliků!

Je to jednoduché – vyberete si druh ryby a způsob přípravy. My pro vás rybu vylovíme, připravíme a pak už si ji stačí jen vyzvednout.