Recepty
>
Kapr na rozmarýnu

Kapr na rozmarýnu

Kapr na rozmarýnu se slaninou je šťavnaté a aromatické jídlo, které propojuje jemnou chuť kapra s intenzivními tóny bylinek a slaniny. Ideální pro sváteční stůl nebo výjimečnou večeři.

Nákupní seznam

Seznam ingrediencí odpovídá cca na 4 běžné porce.
  • 800 g porcovaného kapra
  • citrónová šťáva
  • drcený rozmarýn
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g másla
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 200 ml smetany
  • petrželka
  • 1 žloutek
  • sůl, směs drcených pepřů

Postup

Omyté porce kapra na bocích nařízneme příčnými řezy, osolíme a vetřeme do nich citrónovou šťávu, rozmarýn a pepř. Kolem porcí ovíjíme plátky slaniny a rybu necháme chvíli odležet. Po 30 minutách ji položíme do pekáče vymazaného máslem, podlijeme 3 lžícemi vývaru a poklademe plátky másla. Pečeme přikrytě 30 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Během pečení přeléváme výpekem a v polovině pečení ji obrátíme. Pokud je to nutné, podlijeme další lžící vývaru. Upečené porce vyjmeme, uchováváme je v teple a do výpeku přidáme vývar, smetanu a petrželku. Povaříme do zhoustnutí, poté omáčku sundáme z ohně a do vřelé omáčky zašleháme již bez dalšího vaření žloutek.

Tip: Podáváme se zeleninovým salátem a vařenými bramborami, omáčku servírujeme zvlášť v omáčníku.

Další recepty

Bylinkový kapr s hlívou v alobalu

Kapr na rozmarýnu

Kapr po toskánsku

Kapr s mátovou omáčkou

Kapří hranolky s listovým salátem

Ještě nemáte objednávku své ryby? Stačí jen pár kliků!

Je to jednoduché – vyberete si druh ryby a způsob přípravy. My pro vás rybu vylovíme, připravíme a pak už si ji stačí jen vyzvednout.