Recepty
>
Kapr po toskánsku

Kapr po toskánsku

Kapr po toskánsku je aromatické jídlo s rajčaty, bylinkami a bílým vínem, které dodává rybě lahodnou chuť Středomoří. Perfektní volba pro slavnostní oběd či večeři.

Nákupní seznam

Seznam ingrediencí odpovídá cca na 4 běžné porce.
  • cca 1,5 kg kapra
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • rajčata
  • oregano
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 150 ml suchého bílého vína
  • sůl, pepř

Postup

Očištěnou a vykuchanou rybu pečlivě vymyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek utřeme se solí a potřeme jím břišní dutinu. Necháme 30 minut odležet. Dno pekáče vymažeme olejem, vyložíme částí rajčat nakrájených na tenké plátky, osolíme, opepříme a posypeme oreganem. Trochu rajčatových plátků smícháme s nasekanou petrželkou a vložíme do břišní dutiny kapra. Rybu položíme do pekáče, pokryjeme ji zbytkem rajčat, osolíme, opepříme a posypeme oreganem. Přelijeme olivovým olejem a podlijeme vínem. Přikryjeme a pečeme 45 minut při 180 °C. Během pečení kapra přeléváme výpekem.

Tip: Jako přílohu podávejte vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Další recepty

Bylinkový kapr s hlívou v alobalu

Kapr na rozmarýnu

Kapr po toskánsku

Kapr s mátovou omáčkou

Kapří hranolky s listovým salátem

Ještě nemáte objednávku své ryby? Stačí jen pár kliků!

Je to jednoduché – vyberete si druh ryby a způsob přípravy. My pro vás rybu vylovíme, připravíme a pak už si ji stačí jen vyzvednout.