Recepty
>
Kapr s mátovou omáčkou

Kapr s mátovou omáčkou

Šťavnatý kapr s osvěžující mátovou omáčkou je skvělou volbou pro ty, kteří hledají lehké a zajímavé rybí jídlo. Křupavé porce kapra doplněné jemnou mátovou omáčkou dodávají tradiční rybě moderní nádech a svěží chuť, která vás příjemně překvapí.

Nákupní seznam

Seznam ingrediencí odpovídá cca na 4 běžné porce.
  • 800 g porcovaného kapra
  • citrónová šťáva
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce nasekaných mátových listů
  • slunečnicový olej
  • sůl, pepř

Postup

Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, vetřeme prolisovaný česnek a necháme 20 minut odležet. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a orestujeme, dokud nezačne vonět. Přilijeme smetanu a umícháme hladký bešamel. Ochutíme solí, přidáme mátu a prohřejeme.

Na pánvi rozehřejeme olej a dozlatova na něm usmažíme kapří porce. Přelijeme je mátovou omáčkou.

Další recepty

Bylinkový kapr s hlívou v alobalu

Kapr na rozmarýnu

Kapr po toskánsku

Kapr s mátovou omáčkou

Kapří hranolky s listovým salátem

Ještě nemáte objednávku své ryby? Stačí jen pár kliků!

Je to jednoduché – vyberete si druh ryby a způsob přípravy. My pro vás rybu vylovíme, připravíme a pak už si ji stačí jen vyzvednout.