Z kapřího filetu odstraněte pinzetou kosti a kostičky. Poté filet rozkrájejte na dlouhé proužky o průměru cca 1 cm a promíchejte v misce se sojovou omáčkou, šťávou z poloviny citronu, mletým zázvorem a paprikou, drceným kmínem a utřeným česnekem. Nechte v lednici cca 30 minut marinovat.
Mezitím smíchejte listový salát opláchnutý ve studené vodě s nastrouhanou mrkví a čerstvými bylinkami. Přidejte vinaigrette z vinného octa, olivového oleje a třtinového cukru se špetkou soli.
Těsně před smažením obalte marinovaných proužky kapra v bílkách a směsi hladké mouky a škrobu. Smažte postupně ve velké pánvi na 180 °C dozlatova. Opečené hranolky nechte okapat na papírovém ubrousku.
Tip: Skvěle chutnají s křupavým listovým salátem a domácí tatarskou omáčkou, nebo šťouchanými brambory přepuštěným máslem a jarní cibulkou.