Recepty
>
Kapří hranolky s listovým salátem

Kapří hranolky s listovým salátem

Křupavé kapří hranolky s lehkým listovým salátem jsou skvělou volbou pro milovníky rybích specialit. Marinované kousky kapra obalené v jemné směsi mouky a škrobu se smaží dozlatova, což jim dodává výjimečnou chuť a strukturu. Tento recept je ideální pro lehký oběd nebo večeři s domácí tatarskou omáčkou či šťouchanými bramborami s jarní cibulkou.

Nákupní seznam

Seznam ingrediencí odpovídá cca na 4 běžné porce.
  • 600 g kapřího filetu bez kůže
  • 3 lžíce světlé sojaové omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 citron
  • 1 bílek
  • 40 g hladké mouky
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 0,5 l oleje na smažení
  • 1 balení listových salátů
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • Drcey kmín, mletou papriku, mletý zázvor, sůl

Postup

Z kapřího filetu odstraněte pinzetou kosti a kostičky. Poté filet rozkrájejte na dlouhé proužky o průměru cca 1 cm a promíchejte v misce se sojovou omáčkou, šťávou z poloviny citronu, mletým zázvorem a paprikou, drceným kmínem a utřeným česnekem. Nechte v lednici cca 30 minut marinovat.

Mezitím smíchejte listový salát opláchnutý ve studené vodě s nastrouhanou mrkví a čerstvými bylinkami. Přidejte vinaigrette z vinného octa, olivového oleje a třtinového cukru se špetkou soli.

Těsně před smažením obalte marinovaných proužky kapra v bílkách a směsi hladké mouky a škrobu. Smažte postupně ve velké pánvi na 180 °C dozlatova. Opečené hranolky nechte okapat na papírovém ubrousku.

Tip: Skvěle chutnají s křupavým listovým salátem a domácí tatarskou omáčkou, nebo šťouchanými brambory přepuštěným máslem a jarní cibulkou.

Další recepty

Bylinkový kapr s hlívou v alobalu

Kapr na rozmarýnu

Kapr po toskánsku

Kapr s mátovou omáčkou

Kapří hranolky s listovým salátem

Ještě nemáte objednávku své ryby? Stačí jen pár kliků!

Je to jednoduché – vyberete si druh ryby a způsob přípravy. My pro vás rybu vylovíme, připravíme a pak už si ji stačí jen vyzvednout.